Uređenje doma: Boja kajsije unosi toplinu, svežinu i vedrinu u prostor

boja kajsije za zid

Boja kajsije je jedna od onih boja koja unosi toplinu, svežinu i vedrinu u svaki prostor. Kada je u pitanju uređenje doma, ona je neizostavan deo svakog enterijera.

Ukoliko želite da svoj dom učinite udobnijim i privlačnijim, upoznajte se sa prednostima i načinima primene boje kajsije.

Sadržaj

Šta je boja kajsije i odakle potiče ime?

Boja kajsije je tamno narandžasta boja koja podseća na boju ploda kajsije. Ova boja je dobila ime po ovom plodu i veoma je popularna u uređenju doma.

Kako se dobija boja kajsije?

Iskusni majstori dobijaju boju kajsije za krečenje zidova tako što pomešaju tonere crvene i žute boje. Međutim, ovo nije lako za početnike i rezultat često nije zadovoljavajući.

Najčešći razog za neuspeh je taj što se boja ovih tonera razlikuje tokom mešanja i nakon nanosa na zid.

Iz tog razloga preporučujemo da izaberete već toniranu farbu za zidove MaxiPol - boja 2034 kajsija. U ovom slučaju rezultat je zagarantovan čak i ukoliko prvi put sami krečite stan ili kuću. 

Zašto je boja kajsije popularna u uređenju doma?

Boja kajsije ima nekoliko prednosti koje su je učinile popularnom u uređenju doma.

Neke od ovih prednosti su:

 • Unosi toplinu i vedrinu u prostor
 • Daje osjećaj udobnosti i sigurnosti
 • Podseća na prirodu i prirodne materijale
 • Kombinuje se lako sa drugim bojama

Kako koristiti boju kajsije u uređenju doma?

Postoje razne načine na koje možete koristiti boju kajsije u uređenju doma. Neki od ovih načina su:

 • Korišćenjem boje kajsije na zidovima
 • Korišćenjem boje kajsije na nameštaju
 • Korišćenjem boje kajsije na tekstilu, kao što su jastuci ili zavese

Ukoliko želite da unesete toplinu, svežinu i vedrinu u prostor, možete koristiti boju kajsije na zidovima. Ukoliko želite da učinite prostor udobnijim, možete koristiti boju kajsije na nameštaju ili tekstilu.

Koje su najbolje boje za kombinovanje sa bojom kajsije?

Boja kajsije se lako kombinuje sa drugim bojama. Ukoliko želite da stvorite jedinstven enterijer, možete kombinovati boju kajsije sa sledećim bojama:

 • Siva
 • Bela
 • Zlatna
 • Braon

Siva boja će dodati hladnoću i eleganciju, bela boja će osvežiti prostor, zlatna boja će dodati luksuz i braon boja će dodati toplinu.

Najčešća pitanja

Q: Koliko često treba boju kajsije održavati?
A: Boja kajsije ne zahteva često održavanje, ali kada je to potrebno, najbolje je koristiti blagu deterdžentnu vodu i mekanu krpu.

Q: Da li se boja kajsije lako uklanja sa zidova?
A: Ukoliko želite da uklonite boju kajsije sa zidova, to se može uraditi pomoću rastvarača za boje. Međutim, preporučujemo da se ovaj zadatak prepusti stručnjaku.

Zaključak

Uređenje doma je jedan od najvažnijih zadataka koji će uticati na komfor i estetiku vašeg doma. Boja kajsije unosi toplinu, svežinu i vedrinu u svaki prostor i neizostavni je deo svakog enterijera. Ukoliko želite da svoj dom učinite udobnijim i privlačnijim, koristite boju kajsije u svojim uređenjima.