Kajsija kao Prirodni Lek

Koštice kajsije kao lek za rak

Da li ulje koštice kajsija zaista ima antikancerogeno dejstvo?

Kratak odgovor je DA. Poznato je da je ulje od koštica kajsija najbogatiji izvor anti-tumorskog (antitumorskog) tj. anti-kancerogenog (antikancerogenog) agensa B17 više poznat kao amigdalin ili leatril.

Ovo voće lepe narandžaste boje je takodje prebogato beta karotenom i dijetalnim vlaknima. Kajsije takođe sadrže vitamin C, vitamin A koji poboljšava vid i antioksidanse. Jedna sveža kajsija sadrži oko 0,50g proteina, a 100 grama kajsija sadrži 1,4g proteina.

Da bi čovek uneo dovoljnu količinu vitamina B17 morao bi da pojede veliku količinu očišćenih semenki te je to još jedan od razloga zašto se pravi ulje od semenki kajsija.

Kao veoma uspešna se pokazala anti-kancer terapija gde je vitaminom B17 tretirano više od 100 000 pacijenata (uključujući i bolnicu u Meksiku) obolelih od tumora. U istraživanju su učestvovali najistaknutiji svetski onkolozi.

Seme Kajsije Upotreba

Semenke od kajsije nikako ne treba bacati. Nakon što očistite kajsije, osušite koštice kajsije, izvadite srž - dnevno konzumirajte dve do tri.

Ulje koštice kajsija se može koristiti za spoljašnju upotrebu - iskustvo pokazuje da ima blagotvorno dejstvo na kožu čoveka. Dovoljno je svega nekoliko kapi ulja utrljati u kožu (veoma lako upija). Za unutrašnju upotrebu je dovoljna po jedna kašičica dnevno.

Ulje od semena koštice kajsije koristi se i za salate.

Kajsije možete jesti sveže ili sušene, u zavisnosti od toga šta više volite. Mnogi tvrde da je najbolji domaći džem od kajsija - nema nepoznatih dodataka i hemikalija, a idealan je za punjenje domaćih kiflica, vanilica i buhtli.

U nastavku par primera šta sve može da se pravi od kajsija, tu su i uveliko zaboravljeni recepti od bake:

  • Pekmez od kajsija (redji od džema, odličan za palačinke)
  • Džem od kajsija (odličan za mazanje na hleb, kifle, sendviče i palačinke)
  • Kompot od kajsija
  • Kolac sa kajsijama
  • Slatko od kajsija - odličan izbor za letnje doba
  • Sok od kajsija (odličan za decu!)
  • Čaj od kajsija
  • Sladoled od kajsija
  • Rakija od kajsija (odlična za odrasle osobe!)

Uglavnom, sve od kajsija je odlično za zimnicu, tačnije nema zimnice bez makar džema od kajsija, a kasije su odlične kao preventiva od kancerogenih oboljenja.

Koštice od kajsije su poznate po svom lekovitom dejstvu, a u pojedinim zemljama se plaćaju suvim zlatom...